Destinasi Badget

ZOO JOHOR

So far, rasenye ni lah destinasi yg paling badget, Zoo Johor! RM 2 per person. x ke murah tu. yela walaupon xsebesar Zoo Negara @ Zoo Melaka dan ada gak la binatang yg xada mcm giraffe. tp berpatutan la ngn harge. berbaloi-baloi. rame yg xpenah g sini. even org2 johor sendiri pon blom jejak kan kaki ke zoo nih. 



Amboi! sampai2 je trus posing kt kaunter 
sambil mkn MAMEE plak tu


pose kat "Zoo Johor" lg.
bile nk tgk binatang nye kalu cm nih


baik2 kak.
jgn sampai termasuk dlm kolam plak

" Ish! akak2 ni sbok btol la. tgkap la gmb ngn binatg laen."


eleh brani la konon


amboi! rock nyeee


kwn baru yay!

unta muke gatal hahaha
" nak makn"

badget penyayang.
nk usap2 keldai tu

ada org kate ktorg ni dr Kolej Jururawat.
sesuai ke???
kalu joyah2 ni jd nurse abeh la patients lari kot

nak bagi makn ke nk posing nih

di 1 tmpt yg tinggi dr sea level
besssss. berangin
tenang gitu

at Masjid Sultan Abu Bakar
nice mosque
penat bejalan, lapar la plak



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


SINGAPORE

bile dah dok kt JB xlengkap rasenye kalu x jejak kn kaki ke Kota Singa nih. so, joyah2 pon ape lg, xlepas kn pluang g sane. not bad tp currency dorg lg tinggi dr kite. so, bile nk shop & bli barg automatik termenung & berfikir sejenak.



this is Merlion
Merlion is short form of Mermaid + Lion

Merlion again

blakang tu Marina Bay Sands
yg atas 3 tiang tu ala2 cruise gitu

pe yg duri2 tu????

 tu la Esplanade

ni pagoda kt China Town

pe lah yg dorg tgk tu ek
khusyuk btol

pasni nk g Sentosa Island

LUGE
sempat tgkap gmb stamp pad jekk.
xada sape nk tlg tgkp gmb time nek luge nih.
btw, joyah ada sediakn link bg korg tgk luge ni 
SKYRIDE
sgt gayat naek bende ni

alah badget je dorang nih.
dok kt pokok kelapa lah konon
ayu la tuuu
SILOSO BEACH


this is man made island.
tp tetap cntek.
tgk la minah2 jiwang tepi pntai tuh


kt sane jugak ada Songs of The Sea.
bes la & menarik
click this link to watch


“Songs of the Sea” is a multi-sensory extravaganza with dramatic effects of lasers, lights, fire bursts, water jets, captivating music, pyrotechnics and a live cast. It’s the world’s only permanent show set in the sea. An entry fee is S$8 and the amphitheatre is located at Siloso Beach.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


AIR PAPAN, MERSING

After visited to Desaru, the next semster we went to Air Papan, Mersing....nk kate cntek sgt tu xla. air laut die dah la teh susu tp still bleh mandi. xada la gatal2 ke...b4 smpai tu ktorg byg kn air laut yg biruuu.....pasir pntai yg haluss....sampai2 je tgk teh susu hehehe....tp bes gak la trip ni...walaupon tmpt die xcntek sgt tp yg bes nye the precious moment among us....




sunrise!! sanggup bgn early in the morning nk tgk sunrise....
we watched the sunrise on 2nd day, b4 balek



dorg ni badget artis....sampai je trus pose kt sawah ni....
teruje kot sbb kt sini ada sawah padi.....
badget kt utara je ke ada sawh padi....







nk gak pose kt sini....











wah!! semangat je nk melompat depan chalet....








pe hal plak ni???? is it ??
impossible!!


                       wahh!!! penyu....cm ne la ley dpt penyu tu ek













bayang2 sape la nih???
tp cntek gak gmb nih......











aksi pe plak yg dorg wat ni???? plik2 je dorg ni....
larat ke si yana tu nk tarik yenna....
wani plak bukn nk tolong....bleh plak die posing...




mlm tu ad BBQ....
mcm2 dorg bakar...
sorg mkn ayam 2ketul, sosej, otak2, daging burger....
pe lg ek...rase cm bykkk sgt ktorg mkn mlm tu....
tp yg plik nye pas mkn tu ada 'ice breaking'...
ktorg bkn la baru semggu kenal...dah setaun lebih kot...
btol ke setaun lebih..tah la tp dah lame la...
baruuuu nk wat suai kenal....kekok, janggal & plik....







time to go home.....
balek mengadap buku lg la, pe lg nk wat....
trus kn pejuangan...belajar, belajar & belajar...

Thanks guys 4 inviting us to join dis trip especially manager die...
yela org yg plan sume nih....



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


DESARU

Desaru....ni la tmpt peranginan pertame yg ktorg g sepnjg jd covalent bond girls nih...Eh yeke...Danga Bay yg plg awal kot...tp Danga Bay xyah cite la, bkn ada ape pon...balik2 siggah situ, sggh selalu....time g Desaru ni waktu shot sem..bosan gilerr, then ada la suggestion wat trip g Desaru....ktorg g besame beberape org dak lelaki dgn menaiki beberape buah kete(skema siot)....




ni time awal2 smpai..semangat je..ingt kn panas sampai ke ptg rupe hujn di tgah ari...

wahh!! seronok nyee main layg2......




nape aten ngn yana pke life jacket,
tp farhin ngn wani xpake???


dat's beach boy....dah berkurun tgl kt pantai...tgk la kaler kulit die...
cantek la jet ski tu ada bunge


ni la souvenir yg ktorg bli kt sane...tp mane tah skg..tiggl lidi je kot...


sebenanye time g desaru ni ada mende yg masuk dlm long term ktorg.....memg ingt smpai bile2...time pergi memg cuace baik la, panas, tp time balik plak ujn....bile ujn, jaln licn sume kete kt jaln slow down r...pastu jem sket2...bile jem kene la jge jark antare kete....dgn sekelip mate je tibe2 sedikit kecelakaan belaku.....dusshhhh!!!! sume yg tengah mengelamun terjage....rupe nye kete B terlaggar kete C..kete C plak kete kncil yg comel tu...pe lg dgn ringn nye die melggar kete D....walaupon momentum kete C tu kecik yela mass die small, so mv=momentum kecik la kn...tp truk gak kete kncil tu...kete B ngn D tu ada la remuk sket...kete B,C & D tu sume kete yg ktorg naik....kn konvoi rame2...tp mane pegi kete A???? rupe nye kete A dah jauh menggalkn ktorg...sampai ati...
●﹏●


BTW, in dis kes xada sesape yg disalahkn...baru la ada pengalamn yg besss...

Exposed

Rawatan Wajah Sendiri Lg Jimat

Tomato

amik sebiji tomato masak & blend halus. then, lumurkan kat muke kira-kira 20 minit. after dat, besihkan muke dgn air suam. amalkn slalu. buah tomato jugak berfungsi tok besihkan kulit....



Asam jawa

bancuh sedikit asam jawa bersama sedkit air & tepung ubi, then kacau smp sebati. make sure bancuhn xterlalu cair. lepas tu, pupurkan kat muke & biarkan sampai 15minit B4 bilas dgn air..


Timun

untuk menegangkan kulit muke ambik sedikit tepung ubi kayu & timun tapi B4 tu timun tu kene hancurkan dulu sampai lumat. then, campurkn bhn td dgn sdkit air. make sure bncuhn xterlalu cair. then, sapukn kt muke & biakan ia kering. pastu, basuh dgn air bersih..


~Selamat Mencuba~

Joyah Laser

Tertipu @ misunderstood???


Semalam (22 Januari 2011) joyah2 ade la g Tiram Indoor Water Park kt Today's Mall tu. mlm b4 nk g tu sgt lah excited. tdo xlene, mkn xkenyang. bgn pon awal je pd ari kejadian tuh. driver plak drive dgn sgt berhati-hati kerana takut terlepas Today's Mall tuh. rupenye skali dah masuk sane tak la seperti ape yg joyah2 bayangkan. sgt lah kecewe, punah harapan nk nek gelongsor yg setinggi pokok kelape. mlm b4 g tu joyah2 ade la google image tmpt yg joyah2 nk g ni. nmpk cntek, bess, menyeronokkan. entah la. sebenanye tu gmb indoor water park tempat lain. tp kalu google image "today's mall indoor water park" kua gmb yg hebat2, cntek2.tp bile sampai je sane rupenye hampeh. dah la gelap. cetek plak tu. seswai tok kanak2 je. kalau water park len kn ad tmpt cetek, ada dlm, ada khas tok kanak2. bkn xleh wat water park gitu tp bia la seswai ngn harge. adoyai, dah la harge tiket xberbaloi. bg joyah2 la harge tu mahal la dgn tempat yg sebegitu rupenye. time kat sane pon boleh kire bape rame org yg mnd. Ish2!! apela nasib badan. pengalaman. mungkin joyah2 yg tersalah google image. xtgk btol2. bg pihak indoor water park, ape kate korang turun kn sket harge tiket tu... hehehe

ni lah gmb indoor water park yg joyah2 byg kan hahahahahaha
sebenanye ni 
West Edmonton Mall,Edmonton,Alberta,Canada
tula.time google image tu xtgk gmb tu btol2,

klik 1 by 1
tgk cm tu jekk,skali imbas byk2

memg la misunderstood



ni plak Tiram Indoor Water Park..
cm ne? ok x?
dah la gelap plak tu. ish2
tp tgk la tu. joyah2 tetap gembire, tersenyum lebar


posted on 23 Jan 2011
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


1 vs 6 (pe cerrrr?????)

ate..... joyah2 kat sini nk bisik la sket pase entry kali ni, pe yg 1 vs 6 nyeeee....meh sni joyah2 sekalian nok cite. Alkisahnye bermule gini...........

Ingatkan panasssss smp ke ptg, ghopenye ujan di tengahari. emmm, joyah2 bukn le nk mengata sgt pon. tp bile ingt2 kn balek berangin juge le 1 badan, berasap juge le telinge nih. nk tau pase ape nye?? pasenyeee hok se tu dop puah haty ko sek2 ni. dio royak ore2 mlayu nih malah2 blako, dio royak gi ore2 mlayu suko wak kijo2 lah minit. abe2, akak2 sekalie dop ghere ko denga gitu...joyah raso nk gocoh yo yg hok se tuh..lah2 minit pown siak jugok kijo. tokse la nok ghoyak lebih2 pown. kito nok saim molek jah tp dio tokse pulok (JUA MAHA!!!!!!). doh puah mintak maap tp dop laye. panah btol la ati. sapa abih ngaji pown tokse nok saim. ore len plop dok pk buke2 ko joyah2 nih. xpola bia hok 6 nge hok se tu jah tahu pekaro bena.

posted on 11 Jan 2011

---------------------------------------------------------------------------------------

weekly xtvt

mggu ni, cadangnye nak g mandi kat A Famosa Resort, berjogging kat utan bandar dpn sekolah hui yee, nak g jumpe puteri gunung ledang...harapan nak g genting..tp apakan dye, kite mampu merancang, tp tuhan sjer yg menentukan... wani plak ckp nak g KL, tp ttbe xjd plak.. ade plak yg g genting, X AJAK... xpe2, dah salu mcm nii... sob3... //(ㄒoㄒ)//.

---------------------------------------------------------------------------------------

jersy VS telekung

inilah hakikinye/natijahnye/akibatnye menjadi golongan minority dalam MEKANIKAL TULEN yg selalu akan didiskriminasikan oleh pihak majority yg sgt STREOTYPE. nak juin pakai jersey sme2 pown X LEY!! dorang suwuh ktowang wat telekung plak..aiyyoo, ktowang dah ade sepasang telekung lew.. xpa2, kami x heran na, setakat jersey sekupang dua tue, kat pekan rabu tue sat g kami p beli.lg meriah...

- tp xkesah pun senanye... niat kami, xnak wujudkan jurang.. tp kalo dorang nak mcm tue, kite ok aje! ❀◕‿◕❀ .

----------------------------------------------------------------------------------------
hopefully, dipole2 interaction ni akan jadi covalent antara minority n majority suatu ari nanti. masih ade 2 taun ag.. (maximum 7taun k).. jgnlah prkre ini menjadi TEMBOK cina ngan mongolia.
baek2 aja yer!! ٩(-̮̮̃•̃)۶ .

k, salam 1 MALAYSIA!!
satuuuuuuuuu.... MALAYSIA!!
satuuuuuuuuu.... MALAYSIA!!
satuuuuuuuuu.... MALAYSIA!!

.




Wazzup wazzup!!




















BUDI PENYAYANG

Walaupon joyah2 ni laser, tp ada gak wat keje amal kalu korg nk tau. ktorg g mengecat kat Sekolah Agama Universiti Teknologi Malaysia a.k.a SAUTM. kesannya, bertambh cntik la skolah ni





ni standard...
b4 wat keje pose dulu












eceh!!!!!
badget patriotik.
konon r tu.
tp asal plak sorg tu tabik blah kiri.









eh sape plak yg berbaju pink tu?????
tula Zana!!!!
die join grup ktorg , memg boleh ngam r ngn ktorg

yang len tu nmpk penat jekkk tp pehal plak sorg ni mencapap kt tiang tuh..








                        semua nampak bersungguh-sungguh
tp ad gak sorg ni yg sempat posing kn


  sooooo cute......
sape??? adik2 @ kakak2??? hehe
xpela, kakak2 perasan pon kasi jela
bdk2 ni skee ktorg dtg skolah dorg

bile dah siap, kene la cuci semua peralatan jgn nk curi tulang plak











wahh!!! ni la hasil nyeee.
kalu lalu sebelah skolah ni sure nmpk.
walaupon xseberape tp ktorg rase sgt sronok.
yela ktorg dpt ceriakan lg skolah ni,
plus strengthen our covalent



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

PERODUA ECO CHALLENGE

actually we went dis as supporters.time tu short sem. ad org invite jd supporter join je la... kt sane mkn sponsor but then sume fast food..pizza, kfc....kenyang tp kami org melayu mau nasi jugak...



pe hal plak posing tepi highway nih...



tgk mcm senang, bile try susah kot....



that was UTM EV.....
pe lah yg cameraman tu wat ek



UTM EV meluncur di atas circuit



semangat je pgg banner smbil melaung kn UTM!!




all of us took a photograph


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


X Kenal Maka X Cinta

xkenal maka xcinta, dah kenal hurmm lu pk la sendiri (plagiarism dr ayat abg nabil...;p)
at the beginning, dorang ni nak tunjuk la sket kutipan gamba saat detik2 pengenalan yg berjalan dgn bgtu lancar k.. ade yg datang dr surabaya, ade yg ley kecek klate, budak KL, yg duk kat cni2 jek, n yg kebanyakannye duk pahang lah kan(padahal 2 org jek,tp more than 1 kan? kan?kan?;p) walaupun dorang dtg dr pelbagai kategori, tp dorang sume ley MASYUKK beb!!! wat mse ni, dorang xpenah ag nak mengetatkan muke bler jumpe yg lelaen, xpenah la rse nak cmpk jek sorang dr dorang kat bwh dr tgkat 6 ni, n yg penting xpenah plak rse nak rebus idop2 tuk dak yg salu wat hal..waaaa, mcm dorang ni xde masalah la plak kan?? byk bebel lah plak, jum nengok gamba mse mude2 lu.. .


dr kiri: tqah, aten, yana, wani
dr kanan: wani, yana, aten, tqah


mse ni, xkenal ag dak 4 org tuu...




~dorang mmg suke dengar ceramah free~


yenna agak mencapub di situ k..(cantek tudung..;p)


ade gak atlet dr smm girls..:)


kalo kenal yenna, dorang xmelepak kat cni, ley g support beliau men basketball


let's goyang2...:))